0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over MagnesiumCitraat

MagnesiumCitraat voor paarden onmisbaar voor het zenuwstelsel

VITALstyle MagnesiumCitraat bevat 100% puur magnesiumcitraat, wat een belangrijke rol speelt in het spier- en zenuwstelsel. Deze vorm van magnesium wordt goed opgenomen door de dunne darm. Onze MagnesiumCitraat paarden bevat uiteraard geen suikers of andere toevoegingen. 
 
Magnesium is een mineraal dat een grote rol speelt in het spier- en zenuwstelsel. Paarden kunnen niet zonder magnesium. Het is een mineraal dat het lichaam niet zelf aanmaakt, maar alleen kan opnemen via het voer. Magnesium zorgt ervoor dat het zenuwstelsel goed functioneert, maar ook dat de spieren goed hun werk kunnen doen. Ontspanning na inspanning is van belang voor een gezonde spierfunctie. MagnesiumCitraat voor paarden vult de behoefte van magnesium aan, ondersteunt de opname van calcium, ondersteunt het zenuwstelsel en draagt bij aan het behoud van een normale spierspanning.

Een tekort aan magnesium kan voor een gespannen paard zorgen qua spieren en gedrag, door een verstoorde zenuwprikkeling. Het aanvullen van de magnesiumbehoefte is dus belangrijk voor een ontspannen paard!

Gebruik MagnesiumCitraat voor paarden bij:

  • Behoud van een normale spierspanning
  • Intensieve training
  • Ondersteuning sportpaarden 

Dosering   

Paard 450 - 600 kg 2 maatschepjes per dag (10 g) 
Pony tot 450 kg 1 maatschepje per dag (5 g) 

Verdeel het magnesiumpoeder over het voer. Eventueel licht bevochtigen om te voorkomen dat het poeder uit de voerbak wordt geblazen.   

Gebruiksduur bij 10 g MagnesiumCitraat per dag: 
500 g = 50 dagen (1,5 maand) 
1.5 kg = 150 dagen (5 maand)

Prijs per dag

500 g = €0,40 bij een dosering van 10 g MagnesiumCitraat. 
1.5 kg = €0,35 bij een dosering van 10 g MagnesiumCitraat. 

Tip van VITALstyle

 Combineer MagnesiumCitraat paard met LijnzaadOlie om het poeder te mengen. Zo wordt het extra smakelijk en gezond! 

Samenstelling 

100% magnesiumcitrat. 5 gram Magnesium Citraat bevat ca. 800 mg Elementaire Magnesium. 

MagnesiumCitraat is GMO-vrij bevat geen toegevoegde suikers.

Welke vorm van magnesium?

In veel paardensupplementen wordt magnesium in verschillende vormen gebruikt. Wat is het verschil? De opneembaarheid en het gehalte elementair magnesium. Het elementaire gehalte geeft de hoeveelheid van het ‘pure’ mineraal die het supplement bevat
aan. Vormen die minder goed door het lichaam worden opgenomen of een lager gehalte elementair magnesium bevatten zijn magnesiumchloride, -fosfaat, -acetaat, -sulfaat, en -carbonaat. Magnesiumcitraat is een vorm van magnesium die zeer goed opneembaar is en wat ons betreft de beste keuze!

Stress door stress?

Paarden met stress of nerveus gedrag krijgen vaak MagnesiumCitraat. In stresssituaties gebruiken paarden extra magnesium, waardoor de magnesiumbehoefte groter wordt. Tegelijkertijd veroorzaakt een tekort aan magnesium stress en nerveus gedrag. Stress kan dus stress veroorzaken. Een paard verliest niet alleen magnesium door te zweten, ook geconcentreerd aan het werk zijn vergroot de magnesiumbehoefte. Sportpaarden hebben dus een verhoogde magnesiumbehoefte en het is belangrijk dat dit wordt aangevuld. Hoe meer een paard zweet en hoe meer een paard beweegt, hoe groter de magnesiumbehoefte van je paard is.

Wat zit er in MagnesiumCitraat? 

100% puur en natuurlijk magnesiumcitraat. Deze vorm van magnesium wordt goed opgenomen door de dunne darm. Gecombineerd met calcium ondersteunt magnesium een goede opbouw van botten. 

Meer weten over spieren en gewrichten bij paarden? Bekijk onze pagina Spieren en gewrichten

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731026185, 8711731037952
Diergroep Paard
Gezondheid Voedermiddel
Productgroep Paardenapotheek
Soort Spieren en gewrichten
10/10
28/11/2022 Gaby (Horse & Lifestyle)
De Magnesium voer ik mijn paarden na een wat zwaardere training bij in combinatie met de Spierkracht voor een goed herstel. Ook geef ik het aan mijn 4-jarige paard voor de ontspanning in haar lijf. Mijn paarden eten het goed en het gaat lang mee. Ook handig is de navul verpakking.
10/10
08/11/2022 Karlijn
Ik heb 2 shetlanders voor de sulky 1 van 9jaar en 1 van 22jaar. Sinds ik dit voer merk ik een duidelijk verschil bij de ontspanning na het werk. De pony's zijn echt ontspannen.
10/10
25/07/2022 Sacha
3 pony's van mij krijgen magnesium bijgevoerd, ivm hoefbevangenheid en eczeem klachten. Magnesium ondersteund heel goed. Ik heb eerst een tijd van een ander merk magnesium gevoerd, ik merkte niet veel verschil. Nu ben ik overgestapt op Vitalstyle, je hoeft maar een kleine hoeveelheid te voeren en is betaalbaar! De pony's reageren er heel goed op en vinden het niet onsmakelijk.