0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen

Voldoende vitaminen en mineralen? Kies de beste producten van VITALstyle  

Krijgt jouw paard voldoende vitaminen en mineralen? VITALstyle biedt jou de supplementen voor een rantsoen met voldoende vitaminen en mineralen. Onze OerBalans, Hoef & Pees en MagnesiumCitraat zorgen ervoor dat je paard voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.  

Vitaminen en mineralen  

In het verteringsstelsel hebben vitaminen en mineralen een zeer belangrijke functie. Een aantal mineralen hebben meerdere rollen binnen het verteringsstelsel en ze werken veel samen. Het is dus belangrijk dat de mineralen in goede verhoudingen aanwezig zijn in het lichaam.  

4 resultaten

Het belang van vitaminen en mineralen

Vitaminen, mineralen en enzymen spelen een belangrijke rol binnen de stofwisseling. Verschillende vitaminen en mineralen hebben diverse functies. Onder andere Magnesium, Calcium, Fosfor en Silicium zijn erg belangrijke mineralen en sporenelementen die zich in de voeding van het paard bevinden. Magnesium speelt samen met Calcium en Fosfor een belangrijke rol in de stofwisseling. Met name in de botten en spieren van het paard. Silicium is een bouwsteen voor kraakbeen en bindweefsel en ondersteunt het immuunsysteem.   

Naast de mineralen hebben paarden vitamine A, B, C, D, E en K nodig. Het meeste ruwvoer en krachtvoer voldoet aan de vitaminebehoefte van de paarden. Daarnaast voorziet het lichaam zichzelf ook van een aantal vitaminen.   

Hoe herken ik een vitamine- of mineralentekort?

Zodra een paard een tekort heeft aan mineralen of andere voedingsstoffen zal hij gaan likken aan voorwerpen, wroeten met zijn neus in het zand en schrapen met zijn hoef. Het is belangrijk om te voorkomen dat het paard zand in zijn lichaam krijgt, want dit is niet verteerbaar en het zakt naar beneden in de darmen. Geef een kuur Hoef & Pees om zandeten te voorkomen. De Silicium in Hoef & Pees zorgt ervoor dat paarden minder gaan zand eten. Eet een paard toch zand? Met PsylliumZaad kan het zand nog uit de darmen worden verwijderd. De slijmstoffen van PsylliumZaad hechten aan het zand, waardoor de darminhoud groter en zachter wordt. Op deze manier wordt de uitscheiding van zand op een natuurlijke manier ondersteunt en activeert het een goede darmwerking.  

MagnesiumCitraat zorgt ervoor dat het zenuwstelsel goed functioneert, maar ook dat de spieren goed hun werk kunnen doen. Is je paard nerveus, prikkelbaar en gevoelig op zijn spieren? Dat kan door een magnesiumtekort komen. Doordat magnesium een grote rol speelt in het spier- en zenuwstelsel, kan een magnesiumtekort zorgen voor gespannen reacties qua gedrag en in het lichaam.  

Vitamine- en mineralentekort voorkomen

Voor een goede basis voer je OerBalans, dit bevat essentiële mineralen, vitamines, sporenelementen én kruiden. OerBalans geef je als aanvulling op het ruwvoer. Het is geen vervanging van krachtvoer, maar geeft je paard de basis. Doordat in het grasland tegenwoordig weinig kruiden meer zitten zijn de kruiden in OerBalans onmisbaar voor paarden. OerBalans is letterlijk dé basis voor ieder paard.   

Om overige tekorten aan te vullen of te voorkomen is in onderstaande tabel een overzicht van de tekorten met bijpassende supplementen weergegeven.   

Tekort   Supplement  
Vitaminen en mineralen   OerBalans  
Silicium en Calcium   Hoef & Pees  
Magnesium   MagnesiumCitraat


Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!  Waarom VITALstyle?