0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Luchtwegen

Luchtwegen

Gezonde luchtwegen voor jouw paard? Kies de beste producten van VITALstyle

Heeft jouw paard gevoelige luchtwegen? VITALstyle (voorheen ECOstyle) biedt jou de juiste oplossing voor het ondersteunen van gezonde luchtwegen. LuchtwegSupport verzacht de luchtwegen en laat paarden vrijer ademen. LongVitaal biedt de ondersteuning voor gezonde luchtwegen en tijdens de periode waarin grassen en bomen in bloei staan. 

3 resultaten

Het belang van gezonde luchtwegen

Om goede prestaties te behalen zijn gezonde luchtwegen van groot belang. Wanneer deze minder goed functioneren, heeft dit direct invloed op de weerstand, conditie, spierkracht en prestatievermogen van het paard. De luchtwegen kunnen minder presteren door te veel of juist te weinig slijm in de luchtwegen, dan krijgt het paard een kriebel in de keel. Ook door luchtweginfecties functioneren de luchtwegen minder goed.

Oorzaken luchtweginfecties

Verkoudheden en andere luchtweginfecties ontstaan doorgaans door een virusinfectie. Door een verlaagde weerstand tijdens deze luchtweginfectie kunnen bacteriën zorgen voor vervelende complicaties. Ook schimmels kunnen de oorzaak zijn van luchtweginfecties, bijvoorbeeld in de luchtzakken. Deze virussen, bacteriën en schimmels zijn altijd aanwezig, maar als de infectiedruk hoger wordt zal het paard symptomen tonen. Deze symptomen bestaan onder andere uit hoesten, neusuitvloeiing, benauwdheid, koorts en lusteloosheid.

Ondersteunen van de luchtwegen

Om te voorkomen dat de luchtwegen van een paard minder presteren is het belangrijk om deze luchtwegen te ondersteunen. LongVitaal biedt ondersteuning in het behoud van gezonde luchtwegen en werkt verzachtend bij kriebels in de luchtwegen. LongVitaal is ook goed inzetbaar bij pollenkriebels. LuchtwegSupport is een verzachtende siroop die erg breed inzetbaar is. Naast deze producten heeft een lekkere rustige buitenrit of wandeling met je paard in de buitenlucht ook een positief effect op de luchtwegen. Daarnaast is het belangrijk om jouw paard te vaccineren tegen Influenza en Rhinopneumonie.  

Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!