0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Huid en vacht

Huid en vacht

Heeft jouw paard last van huidaandoeningen? VITALstyle (voorheen ECOstyle) adviseert graag!

Hoe verzorg jij de huid en vacht van jouw paard? VITALstyle geeft jouw graag advies voor de optimale ondersteuning van en het behoud van een gezonde huid en vacht. Onze OerBalans ondersteunt de stofwisseling van je paard. LijnzaadOlie is een goede aanvulling voor een glanzende vacht. Bij een rode en gevoelige huid en vacht biedt CalendulaSpray ondersteuning aan natuurlijk herstel. 

10 resultaten

Wat zijn de meest voorkomende huidaandoeningen bij paarden?

Uiteraard verzorg jij de huid en vacht van jouw paard goed. De huid is immers het grootste orgaan, qua oppervlakte, en heeft belangrijke functies. Het beschermt het paard tegen invloeden van buitenaf, zoals diverse weersomstandigheden, insecten en bacteriën. Daarnaast biedt de huid isolatie voor de bloedvaten. Ook is de huid een belangrijk uitscheidingsorgaan. Het is dus een belangrijke ondersteuning bij de weerstand van het paard. Ondanks alle goede zorgen, kan het toch voorkomen dat jouw paard last heeft van huidaandoeningen. We zetten de meest voorkomende huidaandoeningen bij paarden voor je op een rij: 
 
- Schimmel 
Schimmels zijn erg besmettelijk en laten vaak kale plekjes met schilfers zien. Schimmels komen vaak voor op plekken waar wrijving door het tuig of deken. Wanneer de huid gezond is en geen plekjes heeft, ontstaat er vaak geen infectie. Maar wanneer de huid heel licht beschadigd is, kan de infectie zijn werk doen en verschijnselen vertonen. Ook de weerstand van het paard heeft hier invloed op. Schimmels zien we vaker bij jonge paarden of paarden met een (tijdelijke) verminderde weerstand.  
 
- Mijt 
Mijt veroorzaakt schurft en zien we voornamelijk in de wintermaanden. Je herkent mijt door korstjes en schilfers aan de onderkant van de benen. Bovendien heeft het paard veel last van jeuk aan zijn benen, waardoor het gaat stampen. Ook kale plekken en haaruitval zijn symptomen die bij mijt horen. 
 
-Regenschurft 
Regenschurft bij paarden wordt veroorzaakt door een bacterie. Je ziet bultjes met opstaande plukjes haar met een korstje eronder. Regenschurft kan pijnlijk zijn voor het paard. Regenschurft komt vaak voor wanneer een paard langdurig zonder een goed deken in de regen heeft gestaan. 

Ondersteunen van de huid en vacht  

Een gezonde en glanzende huid begint bij een goede stofwisseling, hierbij is voeding van groot belang. Het paard eet van nature veel kruiden, dit houdt zijn darmflora, immuunsysteem, spijsvertering en stofwisseling in balans. Met OerBalans wordt het basisrantsoen aangevuld met vitaminen, mineralen en kruiden, waardoor een gezonde spijsvertering en stofwisseling wordt ondersteunt.  LijnzaadOlie is ook een goede aanvulling. Het ondersteunt een gezonde huid en vacht en helpt de spijsvertering, waardoor het een ideale ondersteuning is bij het verharen. Het vult een tekort aan Omega 3-6-9 vetzuren aan. Deze Omegavetzuren spelen een belangrijke rol bij het zuurstoftransport, de energie-overdracht tussen cellen en het aansturen van hormonen voor een optimale stofwisseling.  De huid van een paard kan onder andere rood en gevoelig worden door schuren of een uitstekend voorwerp. Is de huid van jouw paard rood, schraal of gevoelig? Gebruik dan CalendulaSpray. Dit is een natuurlijke spray die het natuurlijk herstel van de huid ondersteunt en een verzachtende werking heeft. Op deze manier ondersteunt het een gezonde huidfunctie.   

Waarom VITALstyle? 

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!