0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Huid en vacht

Huid en vacht

Gezonde huid en vacht? Kies de beste producten van VITALstyle  (voorheen ECOstyle)

Hoe verzorg jij de huid en vacht van jouw paard? VITALstyle biedt jou de supplementen en het product, voor de optimale verzorging van de huid en vacht. Onze OerBalans stimuleert de stofwisseling van je paard en zorgt voor een blijvend gezonde vacht. LijnzaadOlie is een goede aanvulling voor een glanzende vacht. Bij een rode en gevoelige huid en vacht biedt CalendulaSpray ondersteuning aan natuurlijk herstel.   

Huid en vacht  

Een paard dat goed in zijn vel zit laat dat zien aan zijn gedrag, maar het is ook te zien aan een stralende huid en vacht. Zodra het paard minder fit is zal dit zich onder andere uiten in een doffe vacht. Een goede stofwisseling zorgt voor een gezonde soepele huid en een glanzende vacht. Goede voeding leidt tot een gezond spijsverteringsstelsel en een stralende huid en vacht.   

9 resultaten

Het belang van een gezonde huid en vacht  

De huid is het grootste orgaan, qua oppervlakte, en heeft belangrijke functies. Het beschermt het paard tegen invloeden van buitenaf, zoals diverse weersomstandigheden, insecten en bacteriën. Daarnaast biedt de huid isolatie voor de bloedvaten. Ook is de huid een belangrijk uitscheidingsorgaan. Het is dus een belangrijke ondersteuning bij de weerstand van het paard.   

Ondersteunen van de huid en vacht  

Een gezonde en glanzende huid begint bij een goede stofwisseling, hierbij is voeding van groot belang. Het paard eet van nature veel kruiden, dit houdt zijn darmflora, immuunsysteem, spijsvertering en stofwisseling in balans. Met OerBalans wordt het basisrantsoen aangevuld met vitaminen, mineralen en kruiden, waardoor een gezonde spijsvertering en stofwisseling wordt gestimuleerd.  LijnzaadOlie is ook een goede aanvulling. Het ondersteunt een gezonde huid en vacht en stimuleert de spijsvertering, waardoor het een ideale ondersteuning is bij het verharen. Het vult een tekort aan Omega 3-6-9 vetzuren aan. Deze Omegavetzuren spelen een belangrijke rol bij het zuurstoftransport, de energie-overdracht tussen cellen en het aansturen van hormonen voor een optimale stofwisseling.   

Hoe behandel ik een gevoelige huid?  

De huid van een paard kan onder andere rood en gevoelig worden door schuren of een uitstekend voorwerp. Is de huid van jouw paard rood, schraal of gevoelig? Gebruik dan CalendulaSpray. Dit is een natuurlijke spray die het natuurlijk herstel van de huid ondersteunt en een verzachtende werking heeft. Op deze manier stimuleert het een gezonde huidfunctie.   

Waarom VITALstyle (voorheen ECOstyle)?  

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!