0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Zomereczeem

Zomerkriebels bij paarden? Kies de beste producten van VITALstyle

Heeft jouw paard last van zomerkriebels? VITALstyle (voorheen ECOstyle) biedt jou de juiste oplossing om zomerkriebels dragelijker te maken. DermaControl is dé aanpak van binnenuit bij zomerkriebels en is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige huid. DermaControl Lotion verzacht en kalmeert de huid en ondersteunt een optimale haargroei. OerBalans is ook een belangrijke basis bij zomerkriebels, paarden met zomerkriebels zijn vaak gevoelig voor suiker en zetmeel. OerBalans heeft een laag suiker- en zetmeelgehalte en bevat geen melasse. Daardoor wordt de stofwisseling optimaal ondersteund. CalendulaSpray is een natuurlijk verzorgende spray voor natuurlijk huidherstel.  

Zomerkriebels 

Het is de meest voorkomende allergie bij paarden en wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid voor de eiwitten in het speeksel van de Culicoïdes mug, oftewel de Knut. Het is erfelijk bepaald of een paard zomereczeem heeft. Echter zijn er een aantal paardenrassen die er gevoeliger voor zijn, namelijk Fjorden, Friezen, IJslanders en Haflingers.   

Ter ondersteuning bij zomerkriebels:

Zomerkriebels herkennen 

Symptomen van zomerkriebels zijn afgeschuurde manen en staart, met kale plekken. Deze afgeschuurde manen en staart ontstaan door het schuren. De aanleiding daarvoor is de ernstige kriebels die de paarden krijgen door de overgevoelige reactie op het speeksel van de knot.   

Wat te doen bij zomerkriebels? 

Een goede stofwisseling is onmisbaar bij zomerkriebels. Wanneer een paard naast de allergische reactie ook nog eens geen goede stofwisseling heeft, kan dit de jeuk verergeren. Doordat het lichaam de eiwitten niet goed kan afvoeren, blijft de gevoeligheid en jeuk lange tijd aanhouden. DermaControl bevat meerdere krachtige kruiden, voor een goede afvoer van afvalstoffen en optimale gezondheid van de huid. Zo pak je kriebels van binnenuit aan. Je paard het hele jaar ondersteunen bij de stofwisseling met OerBalans helpt bij het aanpakken van de kriebels op de lange termijn. 

De gevoelige huid en kale plekken die ontstaan door het schuren zijn gevoeliger zijn. Daarom is DermaControl Lotion speciaal ontwikkeld om de huid te verzachten en kalmeren. Met deze producten wordt het natuurlijke herstel van de huid optimaal ondersteund.Als je liever een spray gebruikt, is CalendulaSpray een goede keuze om de gevoelige, ruwe en rode huid te ondersteunen. 

Hoe voorkom ik zomerkriebels? 

Om zomereczeem te voorkomen is het belangrijk dat het paard een goede stofwisseling heeft en niet gestoken wordt door de Knut. Door je paard met DermaControl en OerBalans van binennuit te ondersteunen kun je de kriebels verminderen. De Knut is actief tijdens zonsopgang en zonsondergang, zorg dat je paard op deze momenten op stal staat zodat de kans op steken kleiner is. Ook een eczeemdeken is een mogelijkheid om je paard te beschermen tegen de Knut. Meer tips tegen zomerkriebels? Klik dan hier!  

Waarom VITALstyle? 

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!  

 

Lees ook handige tips en meer informatie over: