0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Pollenkriebels

Pollenkriebels bij paarden? Kies de beste producten van VITALstyle (voorheen ECOstyle)

Heeft jouw paard last van pollenkriebels? VITALstyle biedt jou de juiste oplossing voor het verminderen van deze pollenkriebels. Onze LongVitaal ondersteunt de luchtwegen, met behulp van de kruiden. Om het immuunsysteem te ondersteunen is OerBalans het ideale supplement. De pollenperiode wordt zo een stuk dragelijker voor jouw paard! Net als mensen kunnen paarden ook last hebben van pollenkriebels. Hoofdschudden, loopneus en kuchen zijn diverse reacties op het stuifmeel van bloeiende bloemen, grassen en struiken. Door de droge en rustige lucht zal het paard met name in de maanden maart t/m september last hebben van deze pollenkriebels.   

Ter ondersteuning bij pollenkriebels:

Hoe ontstaan pollenkriebels?

Het lichaam maakt afweerstoffen aan tegen de pollen, omdat deze worden gezien als een lichaamsvreemde stof. Daarnaast geeft het lichaam het stofje Histamine vrij, waardoor de symptomen van de pollenkriebels zichtbaar worden bij het paard. Deze overgevoelige reactie ontstaat door het contact via de slijmvliezen van de ogen en neus met de pollen die in de lucht zweven tijdens het pollenseizoen.   

Hoe herken ik pollenkriebels bij paarden? 

Om vast te stellen dat je paard last heeft van pollenkriebels kan de dierenarts een bloedonderzoek uitvoeren. De symptomen die in het pollenseizoen voorkomen zijn:  

  • Hoofdschudden (headshaking)  
  • Een loopneus met doorzichtige neusuitvloeiing  
  • Jeukende neus en/of mond  
  • Gezwollen ogen  
  • Kuchen  
  • Kortademigheid  

Hoe help ik een paard met pollenkriebels? 

De oorzaak van de pollenkriebels kan nooit volledig worden weggehaald, maar er zijn mogelijkheden om je paard te ondersteunen. Een bekende oplossing is het vliegenmasker en/of neusnetje in de wei of tijdens de training. Ook in de voeding is er een mogelijkheid om je paard te ondersteunen, onder andere met LongVitaal. Dit product werkt ondersteunend voor de luchtwegen en werkt snel bij pollenkriebels. Met OerBalans wordt het volledige immuunsysteem ondersteund en kan het paard beter omgaan met de pollenkriebels. Verder is het belangrijk dat je paard zo min mogelijk in aanraking komt met pollen. In de avond, nacht, ochtend en na een verfrissende regenbui zijn er minder pollen in de lucht, dit zijn dus perfecte momenten om met je paard naar buiten te gaan.  

Waarom VITALstyle? 

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!