0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Melkziekte

Melkziekte bij melkvee? Kies de beste producten van VITALstyle 

Door melkziekte ontstaat een lagere melkgift, verminderde vruchtbaarheid en een groot risico op sterfte. Dit leidt tot een grote kostenpost voor de melkveehouder. VITALstyle (voorheen ECOstyle) biedt de juiste producten om melkziekte te voorkomen en behandelen. Onze CalciumQuick Bolus vermindert het risico op melkziekte door het snel aanvullen van calciumtekorten. Daarnaast geeft onze Coffea Praeparata een krachtige mentale oppepper met cafeïne aan de koe. 

Ter ondersteuning bij melkziekte:

Melkziekte 

Deze ziekte is in het beginstadium niet duidelijk zichtbaar, op dat moment zal de dierenarts het calciumgehalte van het bloed moeten bepalen om melkziekte vast te stellen. In een later stadium is melkziekte te herkennen aan koude oren, trillingen en het feit dat een koe blijft liggen. Als dit te lang duurt kan de gehele stofwisseling van de koe stilvallen en heeft het negatieve gevolgen op de vruchtbaarheid en melkproductie. 

Wat is de oorzaak van melkziekte bij koeien? 

Melkziekte ontstaat meestal door een Calciumtekort. Zodra er onvoldoende Calcium uit de voeding kan worden opgenomen, haalt het lichaam als eerste Calcium uit het bloed van de koe. De hoeveelheid afgenomen Calcium uit het bloed wordt uiteindelijk weer aangevuld vanuit de botten, maar dit duurt enige tijd waardoor de koe een tijdelijk tekort heeft aan Calcium. Een andere oorzaak is een tekort aan Magnesium of Fosfor. Magnesium zorgt voor meer opname van Calcium uit de darmen en helpt bij het vrijmaken van Calcium uit de botten. Door een Fosfortekort kan het lichaamsgewicht van de koe afnemen en wordt de melkproductie lager. 

Melkziekte voorkomen

Voor preventief CalciumQuick Bolus te geven aan de koe rond het afkalven, wordt het risico op melkziekte eenvoudig vermindert. Op deze manier wordt de hogere mineralenbehoefte aangevuld. Naast mineralen bevat Triple Ca-P-Mg Bolus prebiotica (Inuline en Yucca), voor een brede samenstelling van de pensflora en behoud van goede pensfermentatie. Door Coffea na het afkalven in te zetten krijgt de koe direct meer eetlust, wat herstel na de geboorte bevordert en de melkproductie ondersteunt.  

Het effect van Calcium, Fosfor en Magnesium op koeien 

Een koe heeft Magnesium en Fosfor nodig voor de melkproductie. Magnesium zorgt voor meer opname van Calcium uit de darmen en helpt bij het vrijmaken van Calcium uit de botten. Calcium hebben koeien nodig bij de opbouw en het onderhoud van onder andere botten en het functioneren van zenuwen en spieren. Het is belangrijk dat Calcium en Fosfor in de juiste verhouding in het rantsoen worden aangevuld. 

Waarom VITALstyle? 

VITALstyle (voorheen ECOstyle) ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren. Het grote voordeel is dat deze diergeneesmiddelen geen bijwerkingen veroorzaken of nadelige gevolgen als resistentieontwikkeling hebben. Bovendien is de wachttijd voor melk en vlees nul dagen en wordt het antibioticagebruik verlaagd.