0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Diarree bij kalveren

Kalverdiarree? Kies de beste producten van VITALstyle 

Kalveren met diarree? VITALstyle (voorheen ECOstyle) biedt de beste producten voor het effectief en compleet aanpakken van kalverdiarree. Het homeopatisch diergeneesmiddel Immulon verhoogt de weerstand bij diarree en stimuleert het gehele immuunsysteem. Het homeopathisch diergeneesmiddel Coffea Praeparata is effectief bij verstoringen in het maagdarmkanaal en geeft een krachtige oppepper en stimuleert de eetlust, wat het genezingsproces bevordert. Het dieetvoeder Diarree QuickFix Compleet bevat werkelijk alles wat een kalf met diarree nodig heeft. Het geeft niet alleen maar energie, het compenseert het vochttekort, ondersteunt de weerstand, beschermt het darmslijmvlies en de darmwand tegen schadelijke organismen, ondersteunt de darmflora, stabiliseert de darmen, bindt gifstoffen, stimuleert de eetlust en bevat immunoglobulinen! 

Ter ondersteuning bij kalveren met diarree:

Diarree bij kalveren

Meer dan de helft van de sterfgevallen onder kalveren heeft als oorzaak diarree. Diarree vormt dus een groot risico voor een kalf in de eerste levensweken. Het veroorzaakt uiteindelijk uitdroging, door een lagere melkopname en het verlies van vocht en elektrolyten. Uitdroging is onder andere te herkennen aan diepliggende ogen, een droge neus en een natte staart. Op moment van herkenning is het belangrijk dat het kalf zo snel mogelijk wordt behandeld om verdere uitdroging te voorkomen.   

Oorzaken diarree 

Diarree heeft verschillende oorzaken zoals voeding, infectie (bacterie of virus) of wormen. Een te grote voerovergang, te grote hoeveelheden voeding en slechte kwaliteit melk of voeding kunnen diarree veroorzaken. Ook bacteriën en virussen zoals E. coli, Salmonella, Rotavirus en BVD veroorzaken diarree bij kalveren. De oorzaak kan niet worden vastgesteld aan de hand van het uiterlijk van de mest, maar het behulp van een uitgebreid mestonderzoek.   

Hoe behandel ik diarree? 

Onafhankelijk van de oorzaak van diarree is het belangrijk om direct te handelen, blijf dus niet afwachten. Met Immulon verhoogt de weerstand bij diarree en de weerstand tegen virussen en bacteriën neemt toe. Om het herstel te bevorderen is het belangrijk dat het kalf voldoende voeding en vocht opneemt. Met VITALstyle (voorheen ECOstyle) Coffea Praeparata wordt de eetlust opgewekt en neemt de levenslust toe. Het heeft onder andere een stimulerend effect op het immuunsysteem en maagdarmkanaal. Het dieetvoeder VITALstyle (voorheen ECOstyle) Diarree QuickFix Compleet bevat werkelijk álles wat een kalf nodig heeft bij diarree en kan ook worden bij een verhoogd risico op diarree vanaf dag 2. 

Naast het aanpakken van diarree van binnenuit, het verlagen van de infectiedruk moet er ook gedacht worden aan bijvoorbeeld hygiëne in de stal of een kalverdekje beneden de 10 graden Celsius. Zo verspilt het kalf niet onnodig energie en kan het lichaam zich beter concentreren op herstel van de darmflora. 

Diarree voorkomen 

Bij preventie van infectieuze diarree zijn een goede biestopname, hygiëne, goede huisvesting en voldoende weerstand erg belangrijk. Om een goede hygiëne te behouden in de omgeving van kalveren krijgt elk kalf een eigen emmer of word de emmer na elke voerbeurt goed gereinigd, worden kalveren met diarree apart gehuisvest en is het belangrijk dat de hokken of boxen van kalveren goed worden gereinigd voordat deze (opnieuw) in gebruik worden genomen. Daarnaast is een goed stalklimaat van groot belang. Denk hierbij aan een droge en tochtvrije omgeving, met een goed strobed. Diarree QuickFix Compleet kan bij een verhoogd risico op diarree al vanaf dag 2 aan de kalveren worden toegediend. 

Waarom VITALstyle? 

VITALstyle (voorheen ECOstyle) ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren. Het grote voordeel is dat deze producten geen bijwerkingen veroorzaken of nadelige gevolgen als resistentieontwikkeling hebben. Bovendien is de wachttijd voor melk en vlees nul dagen en wordt het antibioticagebruik verlaagd.   

> Lees meer over Kalverdiarree

> Lees meer over immunoglobulinen bij Kalverdiaree