0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Groei en ontwikkeling

Groei en ontwikkeling

Houd het kalf aan het drinken!

Een goede opstart van een (pasgeboren) kalf zorgt uiteindelijk voor een vitaal en robuust kalf. Een goede groei bij kalveren is dan ook nodig voor de verdere ontwikkeling tot een gezonde (melk)koe! Een goede weerstand en eetlust in de eerste 10 levensweken zijn dan ook bepalend voor groei, gezondheid en melkproductie in de periode van kalf tot duurzame melkkoe. Een kalf kan immers maar één keer opgroeien. Met een goede weerstand is het kalf minder vatbaar voor eventuele ziekten. Terugval, groeistagnatie en longproblemen zijn namelijk de aandoeningen die vaak voorkomen in de eerste weken na de geboorte van het kalf. Door de kracht uit de natuur te gebruiken dragen we bij aan het verminderen van het antibioticagebruik en worden (medicijn)kosten bespaard!

De melkproductie wordt bepaald in de opfok

Wanneer een kalf in de eerste acht weken meer melk drinkt en daardoor sneller groeit, wordt een betere basis gelegd voor de uiervorming. Het uierweefsel ontwikkelt dan meer actieve melk producerende cellen. Een optimale groei voor het spenen kan in de eerste drie lactaties 2200 kg extra aan melkproductie opleveren. Uit onderzoek aan de Universiteit van Michigan blijkt dat het verschil tot twee keer zoveel melkklieren kan opleveren (Bron: Melkvee.nl-2020).

Behoud van een goede drink- en eetlust

Door op de tweede dag na de geboorte BronchActive aan elke melkvoedingsbeurt toe te voegen, wordt de gretigheid en vitaliteit optimaal ondersteund. Kalveren blijven doordrinken na de eerste biestdagen en na twee tot drie weken neemt een kalf al volop kracht- en ruwvoer op. Ook bij ziekte blijven de kalveren doordrinken. Dit is belangrijk voor een goed herstel. Naast een ondersteunende werking voor gezonde luchtwegen, ondersteunt BronchActive een goede spijsvertering, de leverstofwisseling en eetlust. BronchActive is verkrijgbaar in drie varianten: BronchActive Poeder Wateroplosbaar, BronchActive Poeder BIO en BronchActive B.

Speciaal voor de vleeskalversector is er Bronch Arom F en is vergelijkbaar met BronchActive, alleen een andere samenstelling. HerbaVit is een weerstandsbooster voor het ondereind en wordt net als Bronch Arom F toegepast in de vleeskalversector.
 

6 resultaten