0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over MelkStop

Verlaagt de melkstroom 

MelkStop van VITALstyle (voorheen ECOstyle) is een aanvullend diervoeder voor hoogproductieve melkkoeien. Het bevat een mengsel van natuurlijke aromatische stoffen uit kruiden die de melkdrang beïnvloeden. De melkstroom wordt verlaagt en de druk in de uier neemt af. MelkStop is onderdeel van het Droogstandsconcept.

Wanneer MelkStop? 

  • Koeien met een (te) hoge melkgift voor droogzetten 

Voordelen 

  • Natuurlijke droogzetter op basis van kruiden 
  • Snel minder melkdrang 
  • Gemakkelijk toedienen 
  • Kan het antibioticagebruik verminderen 

Toediening 

Direct achterin de bek toedienen na de laatste melkbeurt voor droogzetten: 

  • Dagproductie vanaf 12 liter: eenmalig 1x 500 ml 
  • Dagproductie vanaf 20 liter: eenmalig 2x 500 ml 

Gebruikerservaring

'’Ik streef ernaar om zo weinig mogelijk antibiotica te gebruiken voor de verwerking van onze zuivel. Zeker bij het droogzetten. Alle koeien die ik niet met antibiotica droogzet, krijgen MelkStop. Ideaal! Ik heb laatst bij een koe van 24 liter voor de droogstand twee flessen MelkStop toegepast. In drie dagen was de uier vrijwel opgedroogd! Ik stond perplex! Ondertussen gebruik ik het al een poosje, ik begrijp niet dat dit product niet eerder op de markt was!’’ 

 

 

Theo van der Gun - 90 melkkoeien 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731033855
Diergroep Koe
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Gezondheid van koe en kalf
Soort Droogzetten
8/10
30/09/2020Ralf Pronk - 60 koeien
MelkStop heb ik nu bij vier koeien gebruikt, die gemiddeld een jaarproductie van 10.490 liter hebben, en zag direct resultaat. Het toedienen vind ik wel lastig, aangezien de koe in een keer veel vloeistof binnen krijgt en ze niet direct beginnen met slikken.
8/10
30/09/2020Anoniem - 50 melkkoeien
Ik heb MelkStop nu aan 15 koeien gegeven en iedere koe wordt uiteindelijk droog. Ik zie de uier daadwerkelijk slinken. Bij de ene koe duurt het iets langer voor dat zij daadwerkelijk droog is dan bij een andere koe, gemiddeld duurt dit 4 tot 5 dagen. In het begin vond ik het lastig in te brengen, maar inmiddels heb ik hier handigheid in gekregen. Ik ben verder erg tevreden over melkstop.
10/10
08/06/2020Geert van Bergen
Ik gebruik MelkStop vooral als koeien te veel liters geven voor het droogzetten, > 15 liter. Soms geef ik er ook nog antibiotica bij. Binnen 2 dagen is de uier altijd helemaal opgedroogd. Ik ben van mening dat het product zeer effectief is en ik gebruik het bij ongeveer 25% van mijn koeien. Geert van Bergen – 85 melkkoeien