0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Droogzetten

Droogzetten

Elke koe optimaal de droogstand in? Kies de beste producten van VITALstyle  (voorheen ECOstyle)

In drie stappen hoogproductieve koeien droogzetten doe je met het droogstandsconcept. En dat zonder antibiotica! Met het droogstandsconcept is er minder kans op een verminderde uiergezondheid, minder uitliggen van de melk en langdurig een goede uierondersteuning tijdens transitie.

Om de droogstand optimaal te laten verlopen biedt VITALstyle de juiste producten. Onze Transit Knoflookbolus en OerVitaal bieden de juiste ondersteuning vlak voor en tijdens de droogstand, maar ook voor een goede start van de lactatie. Met deze producten kalft iedere koe zorgeloos af!   

2 resultaten

Droogstand  

De droogstand is voor een koe de periode om te herstellen en zich voor te bereiden op de melkproductie en het afkalven. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Omdat de koe drachtig is, staat de weerstand onder druk en is de koe gevoeliger voor complicaties. Steeds meer veehouders zoeken naar oplossingen om de droogstand zoveel mogelijk zonder complicaties te laten verlopen en het antibioticagebruik te voorkomen of te verminderen.  

Houdt de botstofwisseling actief tijdens droogstand  

Tijdens de droogstand heeft een koe behoefte aan ongeveer 20 gram calcium per dag. Vaak krijgen koeien tijdens de droogstand een calciumrijk rantsoen om melkziekte te voorkomen. Wanneer koeien meer calcium binnen krijgen dan nodig is, neemt het lichaam alleen nog calcium op vanuit de darmen door de voeding en wordt de calciumopname vanuit bot minder actief*. De calcium- en botstofwisseling wordt hierdoor ‘lui’. Wanneer een koe bij de droogstand minder dan 20 gram calcium per dag binnen krijgt, blijft de botstofwisseling goed geactiveerd voor de dracht.   

 *Bij een calciumtekort spreekt het lichaam eerst de calcium aan uit het bloed. De botstofwisseling vult het tekort in het bloed weer aan.  

Voeding voor een optimale droogstand  

Naast het dagelijkse rantsoen is starten met OerVitaal ca. 4-6 weken voor de geboorte een goede aanvulling voor dé ondersteuning in de droogstand en de lacatie. OerVitaal bevat optimale mineralen, sporenelementen en vitamines. De kruiden in OerVitaal ondersteunen de melkproductie, stimuleren de eetlust en beïnvloeden de functie van organen positief. Hierdoor heeft de koe een optimale energiebalans tijdens de droogstand. Voor extra ondersteuning van het immuunsysteem en een goede uiergezondheid voer je Panax Knoflookbolus. Door de zwarte knoflook en Ginseng wordt het immuunsysteem positief beïnvloed.   

Waarom VITALstyle (voorheen ECOstyle)?  

VITALstyle ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren. Het grote voordeel is dat deze producten geen bijwerkingen veroorzaken of nadelige gevolgen als resistentieontwikkeling hebben. Bovendien is de wachttijd voor melk en vlees nul dagen en wordt het antibioticagebruik verlaagd.