0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over Omgevingsspray

Hoe weet ik of mijn kat vlooien heeft?  

Krabt je kat opvallend veel? Dit kan een reactie zijn op een vlooienplaag. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Let daarom vooral op de volgende (subtiele) signalen van jouw kat om te ontdekken of er sprake is van vlooien:  

  • Vanuit stilstand opeens rennen  
  • Kort trillen van de vacht  
  • De kat likt of bijt de haren weg   
  • Een kat reageert kribbig naar andere katten   
  • Zwarte puntjes (vlooienpoepjes) op de huid die rood verkleuren op een vochtige tissue  

 
Hoe ontstaat een vlooienplaag bij mijn kat?  

Een kat kan vlooien krijgen wanneer hij niet op de juiste manier wordt ontvlooid. Vooral bij hoge temperaturen plant een vlooi zicht snel voort, waardoor de kans op een plaag groter is. Heb je zelf meerdere vlooienbeten en zijn er vlooien aanwezig op het dier? Dan is er waarschijnlijk sprake van een plaag. Het aantal vlooien die in de kattenvacht wordt gezien, geeft een vertekend beeld van de hoeveelheid vlooien die zich in de omgeving bevinden. Want uit onderzoek blijkt dat 99% van de vlooien zich in de omgeving bevindt.  

Hoe bestrijd ik vlooien?  

Wil je een vlooienplaag voorkomen of bestrijden? Bestrijd dan vooral de leegomgeving van de kat met VloVrij Omgevingsspray. Een vlooi leeft namelijk niet permanent op het dier. Alleen de volwassen vlooi zuigt bloed op en laat zich dan op de grond vallen. De meeste vlooien, eitjes, poppen en larven bevinden zich dan ook in de leefomgeving. Behandel de omgeving maandelijks gedurende drie maanden met de VloVrij Omgevingsspray. Hierna is het voldoende om 4x per jaar de omgeving te behandelen.  

Hoe voorkomen ik een vlooienplaag bij mijn kat?  
Voorkomen is beter dan genezen! Behandel de kat preventief het hele jaar door met een vlooienmiddel zodat een vlooienuitbraak wordt voorkomen. Aangezien de eitjes en larven zich vooral in kieren, spleten, naden en onder plinten bevinden, helpt het om naast de andere stappen, gedurende enkele weken dagelijks te stofzuigen. Ook ná een vlooienplaag. Stofzuig zo zorgvuldig mogelijk, dus ook onder de bank, de kast, het tapijt en de tafelpoten. De stofzuigerzak gooi je na gebruik buitenshuis weg, om te voorkomen dat de eitjes weer binnenshuis uitkomen. 

Daarom VITALstyle  

De rode draad binnen VITALstyle en vanzelfsprekend bij onze producten is behoud en herstel van natuurlijke balans. Dit doen wij door gebruik te maken van de kracht uit de natuur. Onze bestrijdingsproducten zijn daarom veilig voor dier, mens en milieu.  

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731010504
Diergroep Kat
Gezondheid Vlooien
Productgroep Extra ondersteuning
Soort Bestrijden van vlooien