Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Kat Blaasgruis Brok

Voor volwassen katten met (een gevoeligheid voor) blaasgruis

Kat Blaasgruis Brok

Voor volwassen katten met (een gevoeligheid voor) blaasgruis
Met speciale kruiden en prebioticaStopt vorming van en vermindert aanwezig blaasgruisZeer snelle werking
Alle voordelen bekijken
Sluiten
Op voorraad
Nu besteld, dinsdag in huis
Bekijk andere verkooppunten

ALLES OVER BLAASGRUIS KATTENBROKKEN

Dieetvoeding met urineverzurende werking 

VITALstyle BLAASGRUIS kattenbrokken is een volledige dieetvoeding. Het bevat alles wat je kat met (een gevoeligheid voor) blaasgruis nodig heeft. Het helpt aanwezig blaasgruis (struviet) te verminderen en voorkomt de vorming van blaasgruis door de urineverzurende werking. Het bevat een laag magnesium-, fosfor- en eiwitgehalte (echter wel hoogwaardig eiwit) waardoor het risico op de vorming van struviet wordt verkleind. Het bevat urineverzurende stoffen waardoor bestaande struvietkristallen en -stenen worden opgelost. De ingrediënten van BLAASGRUIS zorgen voor een goede blaaswerking.

Meer weten over struviet? Je leest er alles over in ons blog ''Blaasgruis bij katten''.

Unieke kruidenmix 

BLAASGRUIS bevat enkele kruiden met een eigen specifieke werking. Cranberry is een rijke bron van natuurlijke vitamine C, smalle weegbree ondersteunt de blaas, heermoes en berkenblad ondersteunen de nieren. Dit resulteert in een blijvend gezonde spijsvertering en een goede gezondheid van je kat, op een natuurlijke manier.

Tips bij BLAASGRUIS kattenbrokken 

  • Naast BLAASGRUIS volledige dieetvoeding geen ander voedingsmiddelen geven aan de kat. Het kan wel gecombineerd worden met VITALstyle BLAASGRUIS volledige dieetvoeding natvoer
  • Zorg ervoor dat er altijd vers drinkwater is voor de kat. Hoe meer de kat drinkt, hoe beter het is voor de nieren en de blaas. De kat is van nature een slechte drinker, wat niet meehelpt bij blaasproblemen. 
  • Bewegen is voor een goede gezondheid van de kat erg belangrijk. Beweging helpt mee aan een actieve spijsvertering. Door te bewegen kunnen, samen met de VITALstyle voeding, ook de organen en klieren hun werk goed doen. 
  • ​Liever eerst proberen? Bestel dan een proefzakje of een proefpakket BLAASGRUIS!

Voedingsadvies

1 kopje is ca. 60g BLAASGRUIS kattenbrokken. De aangegeven hoeveelheid verdelen over 2 maaltijden per dag. Stel altijd vers drinkwater ter beschikking.

Gewicht   BLAASGRUIS/dag
2 kg   32 g
3 kg   47 g
4 kg   62 g
5 kg   78 g
6 kg   94 g
7 kg   110 g
8 kg   126 g

Dit voedingsadvies is een richtlijn. De individuele dagelijkse behoefte van je kat kan variëren en hangt o.a. af van activiteit, leeftijd en ras.
BLAASGRUIS kattenbrokken is geschikt voor alle rassen en leeftijden.

Tijdelijke voeding

Voor het oplossen van struvietsteen is de aanbevolen gebruiksduur van BLAASGRUIS 5-12 weken. Voor vermindering van herhaalde struvietsteenvorming is de aanbevolen gebruiksduur ten hoogste 6 maanden. Maar waarom is dat zo? Verlaging van de pH-waarde van de urine is een oplossing om struvietkristallen op te lossen in de urine. Bij al aanwezig gruis is dit ook noodzakelijk om op dat moment het dier gezond te maken. Langdurig ‘aanzuren’  (veel langer dan 6 maanden) van de urine verhoogt echter de kans op die andere vorm van blaasgruis, oxalaat en kan schadelijk zijn voor de nierfunctie. Na 6 maanden kun je overstappen op CARE PLUS voor een langdurige ondersteuning op de blaas. 

VITALstyle BLAASGRUIS heeft urineonderverzadigende eigenschappen voor struviet en urineverzurende eigenschappen. Aangeraden wordt vóór gebruik of vóór verlening van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige: info@vitalstyle.nl

Contra-indicaties

Niet geschikt voor drachtige en zogende katten en kittens. Niet gebruiken bij chronische nierinsufficiëntie en metabole acidiose, hoge bloeddruk en bij de behandeling met urineverzurende diergeneesmiddelen.

Samenstelling

Tarwe, kip 16% (gedehydreerd), dierlijk eiwitextract (vetkanen) 3,9% (waaronder 1,5% rund), gerst, rijst, mais, dierlijk eiwitextract (vetkanen) 3,9%, kruidenmix (waaronder brandnetel 0,53%, heermoes 0,28%, smalle weegbree 0,02%, berkenblad 0,02%), vis 2% (gedehydreerd), gedroogde bietenpulp, gehydrolyseerde kippenlever 1,8%, gedroogd johannesbrood, zonnebloemolie (geraffineerd), gist, tarwegries, lijnzaad, zalmolie (0,5%), mineralen (kaliumchloride), gedroogde cranberry 0,2%, yucca schidigera extract.

Analytische bestanddelen

Ruw eiwit 24,3%
Ruw vet   17%
Ruwe celstof 2,4%
Ruwe as   5,4%
Calcium   0,7%
Fosfor   0,7%
Natrium   0,4%
Magnesium 0,1%
Kalium   0,6%
Chloride   0,5%
Zwavel   0,6%
Taurine   0,24%

Sporenelementen

Ijzer II sulfaat monohydraat   121,8 mg/kg
Mangaan II oxide   48,5 mg/kg
Koper II sulfaat pentahydraat   6,1 mg/kg
Zinksulfaat monohydraat   182,7 mg/kg
Calciumjodaat, watervrij   1,2 mg/kg
Natriumseleniet   0,24 mg/kg

Vitaminen

Vitamine A   20000 iE/kg
Vitamine D3   2000 iE/kg
Vitamine E   136 mg/kg
Vitamine B1   11,8 mg/kg
Vitamine B2   10,2 mg/kg
Vitamine B6   7,3 mg/kg
Vitamine B12   54 mcg/kg
Biotine   273 ,cg/kg
Vitamine C   24,4 mg/kg

Overige toevoegingsmiddelen

DL-Methionine   16,83 g/kg
Voedingadvies
Samenstelling
Specificaties
Anderen kochtenVeel gekocht door onze klanten
Product review