0 Vergelijken
 • Altijd 100% natuurlijke producten
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
 • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over OerVitaal BIO

Dé optimale kruidenondersteuning tijdens de transitie en het dek- en lammerseizoen

OerVitaal (BIO) van VITALstyle is een aanvullend diervoeder met een speciale samenstelling van maar liefst 90% ‘oer’kruiden. Het is een aanvulling op het dagelijks gebalanceerde basisvoer dat alle mineralen, sporenelementen en vitamines bevat die een geit nodig heeft. Het ondersteunt de geit optimaal tijdens de transitieperiode en het dek- en lammerseizoen.

> Lees meer over OerVitaal BIO in ''Vergeten kruiden onmisbaar tijdens de transitieperiode'

Werking OerVitaal BIO

 • Behoud van een gezonde spijsvertering en actieve leverfunctie
 • Ondersteuning van een goede vruchtbaarheid en oestrus (ritsheid)
 • Ondersteuning van een goede weerstand

Voordelen

 • Optimale energiebalans in de droogstand
 • Vlotte doorstart na de geboorte
 • Verkorten van dekperiode door normale ritsheid 

Toediening

Mengen in voermengwagen of strooien over ruw- of krachtvoer.

Voederadvies

Droogstand: Start 4-5 weken voor aflammeren met 10 g/geit/dag.
Eerste maanden na aflammeren: 10 g/geit/dag.
Onderhoudsdosering: 5 g/geit/dag.
Dekperiode: Start 4 weken voor het dekseizoen met 10 g/geit/dag tot laatste geit gedekt of geïnsemineerd is.

Inhoudsstoffen

OerVitaal bestaat uit maar liefst 17 verschillende kruiden, waaronder venkel, anijs en fenegriek. Naast een complex van kruiden is OerVitaal voorzien van zeewiermeel, dat zeer rijk is aan natuurlijke sporenelementen.

Venkel
Ondersteunt een hoge melkproductie.

Mariadistel
Voor een optimale leverfunctie.

Anijs
Ondersteunt een gezonde spijsvertering.

Zeewiermeel 
Reguleert de stofwisseling.

Prijsindicatie

Bij 10 g per/dag ca. € 1,50 per geit/maand.

Tips

 • Start vier weken voor het dekseizoen met OerVitaal voor het verkorten van de dekperiode en de lammertijd. De vruchtbaarheid wordt ondersteunt door OerVitaal waardoor de geiten eerder ritsig zijn.
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731030595, 8711731033459, 8711731033879
Diergroep Geit
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Gezondheid van geit en lam
Soort Transitie
10/10
27/07/2022 Van den Berg
Eerste resultaten met OerVitaal bij 1e jaars geiten voor het dekseizoen zijn voor ons zeer positief geworden. Rond 15 oktober 2021 gestart met OerVitaal bij 130 1e jaars geiten. Doel: kortere lammerperiode door betere ritsigheid in een kortere periode. De bokken liepen slechts 6 weken bij de geiten i.p.v. voorheen soms meer dan enkele maanden. Op 13-1-2021 zijn de geiten gescand. Maar liefst 96% van de geiten was drachtig, 2 schijndracht en 5 niet drachtig. Voor ons een geweldige score.
10/10
27/07/2022 D. Klijnstra
In de 2e week van september gestart met OerVitaal bij de geiten die begin november moeten worden gedekt. Ze namen na een rustige opbouw de kruiden uitzonderlijk goed op. De ruwvoeropname nam zelfs iets toe. De 2e week van oktober gingen de bokken erbij. De eerste 5-6 dagen gebeurde er niet veel. Maar daarna begon het echt heftig, je zag al snel dat heel veel geiten heel fel ritsig werden. Ze toonden de ritsheid duidelijk beter dan voorheen. Dit hield een week aan, toen werd het rustiger. Ten opzichte van voorgaande jaren hebben we een kortere dekperiode, dus ook een kortere aflammerperiode. Voorheen waren de geiten ook minder heftig rits. Ons drachtigheidspercentage schommelt wel eens van 35 tot 75%. Week 4 gescand, drachtigheidspercentage was 93,4%, dat vind ik extreem hoog
10/10
07/10/2021 Fam. Venmans
We zijn in september vier weken voor de dekperiode OerVitaal gaan voeren aan de 2e jaars geiten. Het doel was dat de geiten sneller en in kortere tijd rits werden, waardoor we een vlottere aflammertijd hebben en misschien daardoor ook wel een hoger drachtigeheidspercentage. Dat lukte, de geiten waren fel ritsig en in korte tijd allemaal gedekt. Dat belooft een vlotte aflammerperiode! Bij het scannen bleek het drachtigheidspercentage 80%, we zijn dik tevreden! Aanzienlijk beter dan vorig jaar.