0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Wat vertelt een hondendrol

Een hondendrol, altijd vervelend wanneer je er met je schoen in stapt. Maar een drol heeft heel wat te vertellen! Aan de vorm en vastigheid is al heel wat af te lezen. Je kan hieraan bijvoorbeeld zien of een hond ziek is en of het dier de juiste voeding krijgt.

De ideale drol

Als eerste een beschrijving van wat de ideale drol is. Wanneer deze op de grond valt breekt hij af. De drol heeft een wat donkere kleur en blijft een mooie vaste drol tijdens het neervallen en wanneer deze op de grond ligt. Hieraan kan ook al vaak worden afgeleid dat een hond het juiste voer krijgt wat bij het dier past. Wanneer een hond niet de juiste voeding krijgt zal een drol vaak lichter van kleur zijn en vaak platter.

De grote drol

Wanneer een hond een mega grote drol weglegt, betekent dit vaak dat het dier óf te veel aan voer krijgt óf juist voer met een lage calorische waarde. De hond kan de voeding niet goed verteren.

De lichte drol

Een wat geelachtige drol wijst erop dat er (te) veel granen in het voer van de hond zitten. De voeding past niet helemaal bij het dier.

Alles voor een gezonde spijsvertering:

De dunne drol

Dit kan duiden op diarree. Dit wijst erop dat de hond te veel voer of ander voer heeft gekregen. Ook is het mogelijk dat de viervoeter teveel beloningen heeft gehad. Tijdens warme dagen kan door teveel drinken van koud water ook diarree ontstaan. We hebben 10 tips voor diarree bij je hond

De vet-achtige drol

Bij voeding waarin verkeerde vetten zijn verwerkt kan de hond een witte kleiachtige drol krijgen. Goede voermerken gebruiken vetten van hoogwaardige kwaliteit.

De keuteltjes drol

Wanneer een hond voer krijgt met te veel ruwe celstof erin wordt de ontlasting te hard, en zijn het geen drollen meer, maar harde keuteltjes. Advies is om ander voer te geven met minder ruwe celstof. Ook het geven van lijnzaadolie of visolie helpt om de stoelgang te vergemakkelijken.

Extreem platte poep

Wanneer de hond een bacterie of infectie heeft zal de ontlasting erg waterig zijn. Noodzaak is om direct naar de dierenarts te gaan, omdat het dier erg snel kan uitdrogen.

De bloederige drol

Dit kan heel veel betekenen, van een scherp object in het verteringsstelsel, wormen en parasieten, ontsteking van de dikke darm of tot zelfs kanker. Wanneer er bloed in de ontlasting zit is het raadzaam om met een mestmonster naar de dierenarts te gaan. Draag bij het nemen van een mestmonster zelf handschoenen, om bijvoorbeeld besmetting van lintwormen tegen te gaan.

Lees ook handige tips en meer informatie over: