0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Ervaringen met BronchActive bij lammeren

"Minder medicijnkosten dankzij BronchActive" Rinie Raymakers van Janneke's Hoeve melkt 650 geiten. "De adviseur van Schippers Bladel attendeerde mij op BronchActive. In het voorjaar en in de herfst had ik andere jaren vaak problemen met de luchtwegen bij deze groep. Ik moest regelmatig lammeren individueel behandelen en ook vaak een koppelkuur inzetten.

Nu ik 2x daags totaal 1,5 gram Bronch Active heb gevoerd, heb ik geen enkel lam meer hoeven behandelen. Ik hoor nog wel een kuchje als ze actief worden, maar ze worden niet ziek. Dat resulteert in lagere medicijnkosten, minder werk, een lagere dierdagdosering en het belangrijkste: minder groeistagnatie. Doordat ze minder longproblemen hebben die de rest van hun leven invloed blijven hebben, verwacht ik een hogere levensproductie van deze lammeren. Verder heb ik minder werk met controle, medicijnen toedienen en administratie.  Aankomend jaar ga ik Bronch Active ook inzetten bij de jongste groep lammeren met als doel om ze ook in die periode vrij te houden van longaandoeningen. Ik verwacht dat ze door een betere start de herfst nog beter aankunnen. De kosten baten analyse over de afgelopen periode laat zien dat de verminderde medicijnkosten de kosten van de BronchActive compenseren. De winst zit hem in de mindere arbeid en hogere verwachte productie."

"Voor gezonde luchtwegen gebruik ik BronchActive"

Geitenbedrijf Klijnstra uit Sint Nicolaasga melkt 900 geiten en heeft ca. 400 lammeren per jaar. “Problemen met de luchtwegen bij lammeren komen vanaf week drie op ons bedrijf het meest voor. Met name pasteurella tot mannheimia veroorzaakten longontsteking e chronische hoest, wat veelal uitliep op een uitbraak en meerdere koppelbehandelingen met antibiotica. In januari 2016 zijn we gestart met BronchActive poeder na een tip van onze routeverkoper. We mengen dit poeder door de melkpoeder in de drinkautomaat. Dit resulteerde al snel in meer heldere en vitalere lammeren en een betere voeropname, maar ook het haarkleed is beter met meer glans. Meer vitaliteit en eet- en drinklust vanaf de eerste levensweken is belangrijk voor een goede start, daardoor bouwt het lam snel meer weerstand op.

Alles voor gezonde luchtwegen bij lammeren:

Een kuur minder

Qua luchtwegen zie je dat er minder snot in de koppel is. Ondanks dat we dit jaar veel meer lammeren hebben aangehouden dan voorgaande jaren, hebben we de longproblemen met BronchActive goed in de hand kunnen houden, ondanks hogere infectiedruk. Natuurlijk heb je nog wel eens een ziek lam, wondermiddelen bestaan niet. Maar voorheen hadden we vaker een koppelbehandeling, soms zo’n extra kuurtje etc. Met BronchActive lossen we dat nu op met individuele behandelingen.  Opvallend is dat de lammeren met BronchActive de eigen neus blijven schoonlikken. Doet zij dat niet meer, dan zijn dat voor mij de eerste tekenen van ziekte met de nodige gevolgen voor het lam en mogelijk de koppel. Het loopt gewoon gemakkelijker en zorgelozer met BronchActive.

Ik ga BronchActive nu ook bij oudere lammeren inzetten over het krachtvoer, zowel bij lammeren na het spenen om de eetlust na de overgang te behouden en bij oudere lammeren in de herfst om de luchtwegen te ondersteunen.“   "Fittere lammeren met gezonde luchtwegen dankzij BronchActive" Koos van der Voorn uit Venhuizen melkt 650 geiten. "We gebruiken BronchActive bij de lammeren voor de luchtwegen, voorheen zaten we er erg mee te tobben. We konden de antibiotica die we wilden niet meer krijgen, sindsdien gebruiken we BronchActive. Hiermee houden we de lammeren fitter en houden we het (redelijk) goed onder controle. Bij oudere lammeren gebruiken we BronchActive in poedervorm, dat strooi ik over het krachtvoer heen. Dat doe ik nog een maand na het afspenen en dan bouw ik het af. Gemiddeld gebruik ik het een week of zestien, waarvan twaalf weken door de melk en vier weken door het krachtvoer heen. De lammeren blijven actiever en blijven beter eten en drinken, dat vind ik belangrijk. De dierenarts zelf stimuleert het gebruik ook, die is helemaal niet zo voor antibiotica. Hoe minder hoe liever! "