0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Ervaringen met BronchActive bij lammeren

"Minder medicijnkosten dankzij BronchActive" Rinie Raymakers van Janneke's Hoeve melkt 650 geiten. "De adviseur van Schippers Bladel attendeerde mij op BronchActive. In het voorjaar en in de herfst kon ik wel wat extra ondersteuning voor de luchtwegen gebruiken bij deze groep lammeren.

Nu ik 2x daags totaal 1,5 gram BronchActive voer, heb ik geen enkel lam hoeven behandelen. Ik hoor nog wel een kuchje als ze actief worden, maar ze blijven de eet- en drinklust behouden, blijven actief en zien er goed uit. Dat resulteert in lagere medicijnkosten, minder werk, een lagere dierdagdosering en het belangrijkste: minder groeistagnatie. Doordat ze goed eten en drinken groeien ze erg goed en worden het sterke lammeren voor de toekomst. Ik verwacht een hogere levensproductie van deze lammeren. Verder heb ik minder werk met controle, medicijnen toedienen en administratie.  Aankomend jaar ga ik BronchActive ook inzetten bij de jongste groep lammeren om hen en hun luchtwegen zo goed en vroeg mogelijk te kunnen ondersteunen. Ik verwacht dat ze door een goede start de herfst nog beter aankunnen. De kosten baten analyse over de afgelopen periode laat zien dat de verminderde medicijnkosten de kosten van de BronchActive compenseren. De winst zit hem in de mindere arbeid en hogere verwachte productie."

"Voor gezonde luchtwegen gebruik ik BronchActive"

Geitenbedrijf Klijnstra uit Sint Nicolaasga melkt 900 geiten en heeft ca. 400 lammeren per jaar. “Problemen met de luchtwegen bij lammeren komen vanaf week drie op ons bedrijf het meest voor. In januari 2016 zijn we gestart met BronchActive poeder Wateroplosbaar na een tip van onze routeverkoper. We mengen de poeder door de melkpoeder in de drinkautomaat. Ik vond de lammeren ctief, helder en vitaal. Ook hadden ze een optimale drink- en eetlust. Een goede vitaliteit en eet- en drinklust vanaf de eerste levensweken is belangrijk voor een goede start, daardoor bouwt het lam snel meer weerstand op.

Ondersteun de luchtwegen bij lammeren met:

Een kuur minder

Qua luchtwegen zie je dat er minder snot in de koppel is. Ondanks dat we dit jaar veel meer lammeren hebben aangehouden dan voorgaande jaren, hebben we de luchtwegen met BronchActive goed kunnen ondersteunen, ondanks hogere infectiedruk. Natuurlijk heb je nog wel eens een ziek lam, wondermiddelen bestaan niet. Maar voorheen hadden we vaker een koppelbehandeling, soms zo’n extra kuurtje etc. Opvallend is dat de lammeren met BronchActive de eigen neus blijven schoonlikken. Doen zij dat niet meer, dan zijn dat voor mij de eerste tekenen van ziekte met de nodige gevolgen voor het lam en mogelijk de koppel. Het loopt gewoon gemakkelijker en zorgelozer met BronchActive.

Ik ga BronchActive nu ook bij oudere lammeren inzetten over het krachtvoer, zowel bij lammeren na het spenen om de eetlust na de overgang te behouden en bij oudere lammeren in de herfst om de luchtwegen te ondersteunen.“  

Fitte lammeren met gezonde luchtwegen 

Koos van der Voorn uit Venhuizen melkt 650 geiten. "We gebruiken BronchActive bij de lammeren voor de luchtwegen, voorheen zaten we er erg mee te tobben. Hiermee houden we de lammeren fit en houden we het (redelijk) goed onder controle. Bij oudere lammeren gebruiken we BronchActive in poedervorm, dat strooi ik over het krachtvoer heen. Dat doe ik nog een maand na het afspenen en dan bouw ik het af. Gemiddeld gebruik ik het een week of zestien, waarvan twaalf weken door de melk en vier weken door het krachtvoer heen. De lammeren blijven actief en blijven goed eten en drinken, dat vind ik belangrijk. De dierenarts zelf stimuleert het gebruik ook! "