0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Een zomer zonder kriebels

Voor veel paarden staat een groot deel van het jaar in het teken van kriebels. Zodra het voorjaar aanbreekt en de zomer weer voor de deur staat, begint voor veel paardeneigenaren een zomer vol zorgen. Natuurlijk wil je je paard zonder kriebels en met een mooie volle staart en manen door de zomer loodsen. In dit blog staat het optimaal ondersteunen van je paard met zomerkriebels centraal.

Een goede voorbereiding

Ondanks dat de echte zomerkriebels zich na het voorjaar melden, is het belangrijk om al in het vroege voorjaar voorzorgsmaatregelen te nemen voor een zomer zonder kriebels. Een lichaam met opgehoopte afvalstoffen kan heftiger reageren op de beet van een knut. Dit vliegje is voor veel paarden de boosdoener voor vele kriebels. Zorg er daarom voor dat je paard een kuur DetoxMix krijgt in het voorjaar. Hiermee voer je alle opgehoopte afvalstoffen van de winter af, zodat je paard schoon aan het voorjaar begint. Daarnaast is OerBalans een gezonde keuze om je paard dagelijks alle belangrijke vitaminen, mineralen en kruiden te voeren. Met deze vitaminen- en mineralenbalancer met de kracht van de natuur zorg je voor een blijvende goede balans in het lichaam. 

Musthaves tegen zomer kriebels

Dubbele ondersteuning van binnenuit

Begin daarnaast ook in het voorjaar met een optimale ondersteuning voor het hele kriebelseizoen. DermaControl is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige huid, bijvoorbeeld door zomerkriebels. Het bevat meerdere krachtige kruiden, zoals brandnetel, heermoes en bitterzoet, die de afvoer van afvalstoffen ondersteunen. Zink en diatomeeënaarde (bron van silicium) spelen een belangrijke rol bij het behoud van sterk bindweefsel van de huid. Met DermaControl pak je zomerkriebels van binnenuit aan, door het afvoeren van afvalstoffen en optimaal ondersteunen van de huid. 

Ondersteun de gevoelige huid

Ondanks goede ondersteuning van binnenuit, kan het toch gebeuren dat je paard schuurt. Dan wil je de gevoelige huid optimaal ondersteunen. DermaControl Lotion is een verzachtende lotion speciaal voor paarden met een gevoelige huid door zomerkriebels. Het verzorgt en ondersteunt bij insectenbeten. DermaControl Lotion kalmeert de huid en ondersteunt een optimale haargroei. In combinatie met de DermaControl brokjes pak je zomerkriebels van binnen én buiten aan!

‘De deken blijft eindelijk heel!’

Bij de merrie van Eliana Meijer moet de vliegendeken al vroeg in het seizoen op, van medio februari tot eind oktober. “Ze heeft kriebels aan haar manen, staart, en buik. Ze vindt de DermaControl brokjes erg lekker en haar deken blijft eindelijk heel! Er groeien zelfs nieuwe haartjes in haar staart. De kriebels zijn duidelijk minder. Ook de DermaControl Lotion gebruik ik dagelijks. De huid wordt zachter en de lotion ruikt ook heerlijk. Daarnaast is het fijn in gebruik. Blij met de producten!”

Lees ook handige tips en meer informatie over: